Welke klachten

Ben je ziek of zit je niet lekker in je vel? Heb je acute gezondheidsproblemen of zijn je klachten meer chronisch van aard? Met al je klachten, zowel lichamelijk als geestelijk, kun je in mijn praktijk terecht.

Onderverdeling in klassen

Wanneer je met je klachten bij mij komt dan breng ik deze eerst in kaart. Daarvoor gebruik ik de ziekteclassificatie methode. Met deze methode kan ik de factoren die aanleiding kunnen geven tot ziekte achterhalen en analyseren. Daarbij maak ik onderscheid tussen:

  • Overerfelijke klachten: reumatische klachten, hartklachten, huidklachten, hooikoorts etc.
  • Problemen die te maken hebben met je eigen constitutie: menstruatieproblemen, slapeloosheid, stoelgang, angsten en onzekerheden, doorgemaakte ziektes.
  • Ziektesymptomen die een gevolg zijn van bepaalde gebeurtenissen of levensomstandigheden, zoals stress op het werk, relatieproblemen, rouwverwerking, maar ook een infectie waar je maar niet bovenop komt (Pfeiffer).
  • Gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van het gebruik van medicijnen of het toedienen van vaccinaties. Denk hierbij aan chemokuren, bestraling, de nawerking van narcose, prednison , antidepressiva, antibiotica , morfineachtige stoffen, de pil etc.

Door de klachten in klassen onder te verdelen kan ik zien waardoor iemand het meest uit evenwicht is. Dat is een belangrijk gegeven, want daar start de behandeling.

Een homeopaat kijkt anders naar gezondheid