Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die zich richt op het versterken van de zwakke plekken in je eigen afweer. Daardoor wordt de oorzaak van je ziek zijn aangepakt. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je bent, welke klachten je hebt en hoe lang ze al bestaan.

Homeopathie geneest zacht, mild en duurzaam

Maar hoe werkt homeopathie nu precies? Hoe neemt het de oorzaak van je klachten weg en hoe versterkt het je afweersysteem?

Als homeopaat kijk ik niet alleen naar de klacht waar je voor komt, maar ook naar jou als mens. Ik kijk naar erfelijke belasting, ingrijpende gebeurtenissen, doorgemaakte ziektes en medicijngebruik. Op grond daarvan kies ik het homeopathische middel dat bij jou past. Het is altijd een middel dat in pure vorm dezelfde klachten geeft, die jij al hebt. Door dit gedoseerd te verdunnen en regelmatig te schudden, ontstaat een krachtig middel dat de afweer extra prikkelt op de plek waar je jezelf bent kwijt geraakt.

De oorzaak van je klachten wordt al vanaf de eerste behandeling aangepakt. Je voelt je direct wat beter en energieker. De klachten worden daarna steeds minder en verdwijnen langzaam. Er is geen sprake van verslaving, verergering of bijwerkingen. De genezing verloopt dus zacht, mild en duurzaam.

Homeopathie is gericht op het versterken van je eigen afweer en niet op het onderdrukken van symptomen