Henriëtte Metz

Met beide benen stevig op de grond en altijd bezig met het helpen van mensen. Dat ben ik ten voeten uit. Gezondheidszorg is mijn passie, homeopathie en PMA coaching mijn gouden tool, het prachtige gouden randje en de kroon op mijn werk. Preventie en samenwerking met de reguliere gezondheidszorg blijft mijn ideaal.

Fysiotherapeute , verpleegkundige…en toen…..

Na VWO en HBO ben ik jarenlang werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg. Eerst als (dier)fysiotherapeute en daarna als verpleegkundige. Momenteel werk ik wekelijks ook nog enkele uren als verpleegkundige in de wijk in (terminale) thuiszorg omdat ik het fijn vind om patiënten te verzorgen maar ook om feeling te blijven houden met de reguliere gezondheidszorg.

…genezen…hoe dan…

In mijn werk als fysiotherapeute en verpleegkundige miste ik vaak een essentieel onderdeel: genezen! Ondanks alle prachtige onderzoeksmethoden, geavanceerde apparatuur en het stellen van de diagnose betekent dit allemaal niet dat een diagnose de mensen geneest. Of dat de behandeling aanslaat …vaak lijkt men voor slechts bepaalde tijd genezen … maar dat de klachten later weer terugkomen …in dezelfde vorm of in een ernstigere vorm….de voedingsbodem is hetzelfde gebleven, fysiologische processen zijn niet veranderd….…het oorspronkelijke ziekteproces kon doorgaan en dat doet het…

…….houd het puur……

Mijn grootste inspiratiebron zijn mijn 4 dochters … zo mooi en PUUR in het begin van hun leven…hoe kon ik hun mooie roze lijfjes en spontane geest gezond houden en hoe konden ze zich zo goed mogelijk ontwikkelen….. door ze lang mogelijk PUUR, roze en spontaan  te houden! Daarbij paste homeopathie beter dan onderdrukkende medicijnen. Ik kwam via de huisarts in aanraking met klassieke homeopathie en dat werkte inderdaad snel, effectief : fantastisch! Het was een prachtige tijd met die kleine meiden in goede gezondheid maar toen…..

 …was ikzelf nog maar een schijntje van wat ik was geweest….

Een soort verleden van “ik kan niet zeggen dat ik iets tekort kom, geen idee, geen benul wat de smaak van honger is”, bracht me van ambitieuze, gelukkige, sterke meid tot een zoekende vrouw met “een eigen huis een plek onder de zon……toch wou ik dat ik net iets vaker ….iets vaker ècht gelukkig was ”.

…Luister naar je lichaam als het fluistert dan hoeft het niet te schreeuwen….

Lichamelijk ging ik fors inleveren vlak na mijn pubertijd.: Elk voorjaar de ene heftige ontsteking na de andere. Blij dat ik geen griep had gehad die winter, maar met samengeknepen billen de storm van het voorjaar afwachten… migraine, rug- en nekpijn, ischias, aangezichtspijn, stekende buikpijn en decennialang niet kunnen slapen. Te pas en te onpas gingen alarmbellen af, zomaar…bonkend hart, trillen, ademinhouden, oorsuizen, spierspanning en transpireren. Maar het ergste… geen verbinding meer (met anderen) voelen. Eenzaamheid…stukje bij beetje brokkelde mijn sterke fort af……ellende in al mijn onwetendheid!

…..de innige relatie tussen lichaam en geest …..

Toeval bestaat niet…ook rond die leeftijd spatte mijn droom uit één: mijn relatie hield op, 2 x uitloten voor mijn droomberoep! Gelijk daar achteraan het verlies van huis en haard, ouders, zussen en de liefste schoonmoeder. Wat een rot periode!! Ik had weinig bewuste keuzes gemaakt, was overal “ingerold” en “doorgerold”. Mijn dagen waren gevuld met af en aan vliegen, werken voor een ander. En daar was ik heel druk mee. Voor al het gemis had ik de oplossing gevonden …..bezig blijven….een zoemende bij  …. jammer….het werkte lichamelijke klachten in de hand en zou mijn emotionele leegte ook zeker niet vullen…….

….medicijnen en scalpels …..…

Ik werkte in het ziekenhuis en mijn lichamelijke klachten werden vanzelfsprekend jaar in, jaar uit verholpen met medicijnen en scalpels. Mijn lijf stond al in de overlevingsstand… kon zichzelf niet meer uit de strijd met o.a. bacteriën trekken. Het kwaad was steevast al geschied. Feitelijk liep ik al jaren ….achter de feiten aan.

…ik werkte niet aan dingen die het zouden oplossen …

Mijn gezondheid was tanende en ook emotioneel was ik van mezelf vervreemd, stiller, lusteloos en ik voelde me triest. Ik begon met klassieke homeopathie, pijnen verdwenen, ik werd niet ziek meer, ging van maatje 36 naar een meer passend postuur, kreeg weer ruggengraat en ging zelf homeopathie studeren! Homeopathie heeft mijn leven veranderd ! Eerst als patiënte, later als klassiek homeopaat. Ik kwam uit de overlevingsstand en begon te herstellen en te groeien, werkelijk te groeien als mens! Ik wilde alles weten over de relatie tussen lichaam en geest, je eigen afweer stimuleren etc. etc. ik had het licht gezien!!

…..nóg een echte eye opener…

Nadat ik de lichamelijke klachten grotendeels kwijt was en ook veel beter sliep, zat ik nog wel met die plotselinge “code red gevoelens”.  Daaraan zit ook weer een heel verhaal, dat verhaal van …ik geef het een plekje….ik kan er mee leven…lang verhaal kort….ik ben nu de  alarmerende “code red” gevoelens ook kwijt!

Ik kan wel verklappen dat het een openbaring was, qua effectiviteit en snelheid…. 50 jaar overbruggen in enkele PMA-sessies. Het gaf mij zoveel inzichten en oplossingen! Hoe het kwam dat ik deed zoals ik deed, bijv. mezelf relationeel steeds weer in dezelfde onprettige positie manoeuvreren. PMA bleek niet alleen de oplossing voor het restant van mijn lichamelijke klachten maar het ging veel verder…..het maakte me duidelijk wat aan de basis van mijn lichamelijke klachten stond en daaraan gekoppeld wat aan de basis stond van mijn overtuigingen, aannames, de reden van beslissingen en het stilstaan in persoonlijke groei ….. …het oude gevoel hield mij lichamelijk, geestelijk én mentaal gevangen ….en dat was wat ik ook vaak zei…ik voel me gevangen, ik wil vrij zijn … en in die gevangenschap  hielp ik mijn eigen leven om zeep…

…..ook mijn laatste klachten verdwenen als sneeuw voor de zon…..

waar ik achter kwam…Ik had vanaf mijn jeugd mijn hele mind-set van een programma voorzien om pijn, angst en ellende niet meer te hoeven voelen! Aangepast gedrag..…dus weg van mezelf…..

PMA-Coaching…Ik noem het ‘opruimen en herinrichten van mijn brein’….dit leverde me zoveel bruikbare handvatten om weer voluit te genieten van het leven. Control, alt, delete ….weg met nare ervaringen en vooral het aangepast gedrag….… terug naar me zelf, authenticiteit, welkom geluk, groei, succes en genieten.  Dagelijks zeg ik uit de grond van mijn hart “ik ben blij!”

…. hier had ik nooit alleen uit kunnen komen…

Mijn rugzak is gevuld met meer studie en werkervaring dan de gemiddelde mens ….(dier)fysiotherapie, (oncologie)verpleging, homeopathie en PMA. Maar ondanks al die scholing en ervaring kwam ik er zelf toch niet uit. Ik had andere hulp nodig, andermans hulp…. PMA heeft mij inzichten en antwoorden gegeven die op een wezenlijk dieper niveau liggen dan elke andere methode. Het zorgde voor hele welkome blijvende veranderingen, zonder terugval. Die antwoorden lagen al bij mijzelf maar kwamen niet bovendrijven, ik hield ze bedekt. Wat dat betreft ben ik net een mens, zoals jij…

De praktijk leerde mij  dat “verstandelijk bezig” zijn nou eenmaal niet zo behulpzaam voor je gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en geluk is als met je “gevoel bezig” zijn. En met je gevoel bezig zijn..ook dát kan je leren.

Nu ik veel meer van mijn gevoel uitga ben ik al mijn lichamelijk onbegrepen klachten kwijt en geniet ik volop van mijn leven en mijn persoonlijke groei.

           ……Dát is met beiden benen op de grond!…..

Geregistreerd

Ik ben geregistreerd Register Homeopaat (RH), PMA coaching, BIG geregistreerd, lid van de erkende beroepsvereniging NVKH en aangesloten bij de klachtencommissie RBCZ. Daarmee voldoe ik aan de kwaliteitseisen die je van een homeopaat en Pma coach mag verwachten. Welkom in mijn praktijk!

Homeopathie en PMA…je ziet het pas als je het doorhebt …

         

PMA BADGE  kopie.png